Χριστιανικό – Νεανικό Οδοιπορικό στη Σύρο

Published on: 31 Ιουλίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 568

Tags: ,

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, το οδοιπορικό μου είναι στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Επισκοπής Σύρου, Θήρας, Κρήτης το οποίο βρίσκεται στην Ποσειδωνία της Σύρου, και αποτελεί χρόνια τώρα ένα φιλόξενο χώρο, που δέχεται όποια Χριστιανική Ομάδα θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Στο κέντρο αυτό εφέτος οργανώθηκε από τον π.Ιωάννη Πάτση, Εφημέριο Αγίου Παύλου Πειραιά, μία κατασκήνωση 38 νέων από 11 χώρες, ηλικίας Γυμνασίου-Λυκείου, οι οποίοι ανήκουν στη Νεολαία της Ενορίας.

Ο π.Γιάννης, όπως κάθε χρόνο και κάπου, φρόντισε να προσφέρει ένα 8ήμερο Πνευματικής Αναζωογόνησης, Χριστιανικής Ανάτασης και ταυτόχρονα Νεανικής Διασκέδασης.

Ανεβαίνοντας τις σκάλες για να φθάσω στις 8.30 το πρωί, στο χώρο συγκέντρωσης των παιδιών, άκουγα μία φωνή άλλοτε ήρεμη, άλλοτε δυναμική, να μιλά για Αγάπη, να μιλά για ανθρώπινη συμπαράσταση, να μιλά για  Χριστιανική Πίστη, και ταυτόχρονα 76 αυτιά να ακούν με πολύ περισσότερη προσοχή απ’ ότι πίστευα…

Ήταν η Πνευματική προετοιμασία, από ένα ακόμα ακούραστο, «εργάτη του Κυρίου» πριν από τη Θεία Λειτουργία που θα ακολουθούσε στις 9.

Η Θεία Λειτουργία άρχισε, με ψαλμωδίες και νεανικές φωνές, από τις Φιλιππίνες, από την Πολωνία, από το Μπαγκλαντές, από το Ιράκ, από την Ελλάδα, από το Αφγανιστάν, από την Αλβανία, από το Μαυροβούνιο, από τη Συρία, από τη Σρι-Λάνκα, από το Πακιστάν, οι οποίες ενωμένες στην Ελληνική Γλώσσα, γέμιζαν όμορφα την ατμόσφαιρα…

Το Κήρυγμα του π.Γιάννη βασισμένο πάντα στην Αγάπη , μιλούσε για τους λόγους που πρέπει να παρακολουθούμε τη Θεία Λειτουργία και μέσω αυτής να δυναμώνουμε την Πίστη μας σε Εκείνον, να Του ζητήσουμε ταπεινά συγγνώμη για τα λάθη μας, να συμφιλιωθούμε μαζί Του, να του ζητήσουμε να στηρίξει τις οικογένειές μας, να του υποσχεθούμε ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο μπορούμε πιο κοντά Του…..

Η ώρα περνούσε, χωρίς η ζέστη να επηρεάζει τα παιδιά, χωρίς τα παιδιά να κοιτούν τα ρολόγια τους, αλλά αντίθετα να …ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ…..

Το τέλος της Θείας Λειτουργίας ήλθε, η Ευλογία του π.Γιάννη, η οικογενειακή φωτογραφία και το πρωινό που ακολούθησε ολοκλήρωσε το οδοιπορικό μου….

Θα θυμάμαι για πολύ καιρό αυτά τα 90 λεπτά …..

Ας είναι καλά πρώτα από όλα τα παιδιά και οι οικογένειές τους, όσοι στηρίζουν την προσπάθεια του π.Γιάννη και φυσικά Εκείνος να του δίνει Υγεία και Δύναμη ώστε να μπορεί να επιτυγχάνει τόόόόόσα πολλά!!!!!

                                                        Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

Comments are closed.