Άρχισαν οι εργασίες της τακτικής εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Published on: 27 Μαΐου 2019

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 375

Tags:

Την Παρασκευή το απόγευμα και αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνάντησης Ιεραρχίας – Εφημερίων στην Τήνο, άρχισαν οι εργασίες της τακτικής εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Το Σάββατο  πρωί συνεχίστηκαν οι εργασίες της Συνόδου και έγινε συνάντηση των Ιεραρχών με τον Αποστολικό Νούντσιο, Σεβασμιότατο π. Σάβιο.

Με τον Αποστολικό Νούντσιο εξετάστηκε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και η προβλεπόμενη επίσκεψη του Προέδρου της Ιεράς Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίας Εκλαμπροτάτου Καρδιναλίου κ. Sandri.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ταξίδεψαν στη Σύρο, όπου και συνάντησαν και συνεργάστηκαν με το Σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο, Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής για τη Θεία Λατρεία. Εκεί συνεχίστηκαν οι εργασίες της Συνόδου και εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη ολοκλήρωση της διόρθωσης των κειμένων της Ακολουθίας των Ωρών και άλλα λειτουργικά θέματα.

Με το Σεβασμιότατο Πρόεδρο εξετάστηκε ιδιαίτερα η μέχρι σήμερα εργασία στη διόρθωση της μετάφρασης της Ακολουθίας των Ωρών και η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε τις ευχαριστίες της τόσο στον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής για τη Θεία Λατρεία, Σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο όσο και την ομάδα των διορθωτών των κειμένων για το τεράστιο έργο που επιτέλεσαν και τον κόπο και το χρόνο που διέθεσαν προς όφελος όλης της Εκκλησίας μας.

Με τον Σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο και το πρώτο μεταξύ των διορθωτών, Σεβασμιότατο π. Νικόλαο και καταλήξαμε σε ορισμένες αρχές που θα τηρηθούν με σχολαστικότητα προκειμένου να επισπευτεί η έκδοση της.

Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε από το Σεβασμιότατο π. Νικόλαο πρώην Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών να παρουσιάσει τις τελευταίες διορθώσεις που θεωρούνται απαραίτητες στους ψαλμούς που χρησιμοποιούνται στην Ακολουθία των Ωρών, ώστε μετά από ένα τρίμηνο να είναι δυνατή η διάθεση της Ακολουθίας των Ωρών με ηλεκτρονική μορφή σε όσους θα την ζητήσουν , ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει και η εκτύπωσης της μετάφρασης.

Σήμερα Κυριακή, οι Ιεράρχες θα επιστρέψουν στην Τήνο, θα τελέσουν το απόγευμα στις 7.30 πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό μας προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας και τη Δευτέρα το πρωί θα συνεχίσουν τις εργασίες της τακτικής εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

Πηγή: kantam.gr

Comments are closed.