Η ετήσια αρχική συμβίωση Νεοκατηχουμένων

Published on: 2 Νοεμβρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 565

Tags:

Από την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «ΑΛΚΥΩΝ» η ετήσια αρχική συμβίωση των Νεοκατηχουμένων.

Συμμετείχαν άτομα από 12 χώρες του κόσμου. Οι Ιερείς π. Valeriano, π. Νίκος Ρούσσος, π. Νίκος Ψάλτης, π. Mario, περιοδεύοντες κατηχητές, νεοκατηχούμενοι από τις Κοινότητες Σύρου, Τήνου, Αθήνας, ιεροσπουδαστές από το ιεροσπουδαστήριο της Αθήνας και οικογένειες που βρίσκονται σε αποστολή στην Αθήνα.

Φέτος η νεοκατηχουμενική πορεία αριθμεί 50 χρόνια ζωής και κατά την τέλεση της 50ης επετείου στη Ρώμη, ο Πάπας Φραγκίσκος, στο μήνυμα που μας έστειλε, τόνισε μεταξύ άλλων: «Συχνά να ευχαριστούμε το Θεό για τα δώρα Του για ότι μας δίνει και είναι καλό να το κάνουμε. Αλλά είναι ακόμα καλύτερο να τον ευχαριστούμε γι’ αυτό που είναι διότι είναι ο Θεός ο πιστός στην αγάπη. Η πιστότητά του δεν εξαρτάται από μας. Ότι και να κάνουμε ο Θεός συνεχίζει να μας αγαπά με πιστότητα. Αυτό είναι η πηγή της εμπιστοσύνης μας, η μεγάλη παρηγοριά της ζωής…»

Η συμβίωση ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ με το καλωσόρισμα και γνωριμία των αδελφών μεταξύ μας και προσευχή.

Την Παρασκευή το πρωί ξεκινήσαμε την ημέρα μας με την τελετή των αίνων. Στη συνέχεια έγινε η μελέτη κειμένων από την Αγία Γραφή και μετά συμμετείχαμε στην τελετή μετανοίας.

Αργά το απόγευμα έγινε η προβολή ενός βίντεο από τον ευαγγελισμό σε ανοιχτούς χώρους στη Ρώμη στον οποίο έλαβαν μέρος νεοκατηχούμενοι από όλες τις κοινότητες νεοκατηχουμένων των χωρών του κόσμου και της Ελλάδας.

Το Σάββατο το πρωί μετά τους αίνους ακολούθησε ο κύκλος των εμπειριών σε ομάδες και απαντήσαμε σ’ ένα ερωτηματολόγιο, τις απαντήσεις του οποίου μοιραστήκαμε στην ολομέλεια.

Την Κυριακή το πρωί τελέσαμε τη θ. Ευχαριστία και η συμβίωση έκλεισε με διάφορες ανακοινώσεις και καλή αντάμωση του χρόνου.

Α.Β.

Comments are closed.