Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ποιμαντικό Κέντρο «Άγιος Παύλος» στην Ποσειδωνία

Published on: 3 Ιουλίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 813

Tags: ,

Τον Απόστολο των Εθνών και Πρωτοκορυφαίο των Αποστόλων, μαζί με τον Άγιο Πέτρο, Απόστολο Παύλο, τίμησαν στο παρεκκλήσιο του Ποιμαντικού Κέντρου στην Ποσειδωνία, ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου μαζί με ιερείς και πλήθος πιστών που συγκεντρώθηκε μέσα και έξω από το παρεκκλήσιο του Αγίου. Μεταξύ των πιστών και ο χωρικός αντιδήμαρχος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ποσειδωνίας Δημήτρης Νταλαχάνης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μάρκος Πρίντεζης και άλλοι.

Η πρωτοβουλία στην τέλεση αυτής της Θείας Ευχαριστίας προς τιμήν του Αγίου, ανήκει στο νέο διαχειριστή του κτηρίου κ.Πέτρο Ρούσσο και στον εφημέριο της Ποσειδωνίας π.Πέτρο Πρίντεζη και προσκάλεσε συγκίνηση σε πολλούς πιστούς από την Ποσειδωνία καθώς έφεραν στη μνήμη τους στιγμές από τη λειτουργία του κτηρίου ως ιεροσπουδαστήριο τη δεκαετία του 1970. Τότε που πολλοί ιεροσπουδαστές έζησαν μέσα σ αυτό και έκαναν τα πρώτα τους βήματα προς την Ιεροσύνη πριν κλείσει για πάντα τη δεκαετία του 1980 λόγω έλλειψης κλήσεων.

Στο σύντομο λόγο του ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αποστόλου Παύλου ενώ πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π.Γιάννης Μαραγκός έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν καταθέτοντας τη δική του μαρτυρία ως ιεροσπουδαστής σ αυτό αλλά και ως βοηθός του εκάστοτε διευθυντή ιερέα.

Η τέλεση αυτής της Θείας Ευχαριστίας από τον Επίσκοπό μας, συνέπεσε και με την 4η επέτειο της χειροτονίας του εις Επίσκοπο. Έτσι ο ίδιος πρόσφερε τη Θεία Λειτουργία όχι μόνο προς τιμήν του Αγίου αλλά ευχαριστώντας και το Θεό για την θέση στην οποία εκλέχτηκε, ζητώντας του δύναμη και στήριξη για να συνεχίσει,  ενώ παράλληλα ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για όλους τους αποδημήσαντες που έζησαν και πρόσφεραν στο ιεροσπουδαστήριο αλλά και για όλους τους εν ζωή πιστούς και συνεργάτες του οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ποιμαντικό Κέντρο «Άγιος Παύλος».

Κατά την έξοδο τους στην αυλή του κτηρίου οι πιστοί γεύτηκαν γλυκίσματα και δροσερά αναψυκτικά προσφορά κυριών που τα ετοίμασαν ενώ ο κ.Πέτρος Ρούσσος αναφέρθηκε ονομαστικά, ευχαριστώντας όλους εκείνους οι οποίοι με το δικό τους τρόπο προσφέρουν στο χώρο.

 

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.