Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Κοπή Πίτας της Κάριτας Σύρου

Published on: 15 Ιανουαρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 518

Tags: ,

Στην ενορία Μεταστάσεως της Παναγίας στον Πάγο, συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Κάριτας Σύρου, μέλη από κάθε ενορία, προκειμένου να γίνει η ετήσια γενική συνέλευση και η κοπή της πίτας.

Προηγήθηκε αυτών, η τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Σεβ/τατο Επίσκοπό μας π.Πέτρο Στεφάνου. Μαζί του συλλειτούργησαν ο εφημέριος του Πάγου π.Κλαούντιο, ο πρόεδρος της Κάριτας Σύρου και Κάριτας Ελλάς, καθώς και Γενικός Βικάριος της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας π.Αντώνιος Βουτσίνος και ο εφημέριος των ενοριών Αγ.Σεβαστιανού και Αγ.Γεωργίου Άνω Σύρου π.Ιωσήφ Πρίντεζης.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ.Γιώργος Μαραγκός καθώς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος  Κοινωνικής Πολιτικής κ.Απόστολος Ρουσσουνέλος. Επίσης ήταν και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πάγου.

Την Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσώπησε ο π.Κωνσταντίνος Κοντός, μαζί με ένα συνάδελφό του ιερέα.

Μετά την εκφώνηση του Λόγου από Αναγνώστες και το Ιερό Ευαγγέλιο, στη σύντομη ομιλία του ο Επίσκοπος ερμήνευσε το Λόγο του Θεού που ακούσαμε και τόνισε τη σημασία του να είναι κάποιος μαθητής του Κυρίου. Καθώς αυτό που ακούει θα πρέπει να το μοιράζεται και να το ζει με τους συνανθρώπους του χωρίς να φοβάται να ομολογήσει ότι είναι χριστιανός.

Η χορωδία του ναού εμψύχωσε τη Θεία Λειτουργία με άσματα υπό την συνοδεία στο αρμόνιο της μουσικού κ.Ελπίδας Ρηγούτσου.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής όλο το εκκλησίασμα προσήλθε στην ενοριακή αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση με τον οικονομικό απολογισμό και τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους από τον π.Αντώνιο Βουτσίνο και την κ.Γεωργία Βουτσίνου.

Η καθιερωμένη κοπή της πίτας έγινε από τον Σεβ/τατο Επίσκοπο π.Πέτρο, ευχές απηύθυναν ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Μαραγκός καθώς και ο εκπρόσωπος του Σεβ/τατου Μητροπολίτη Σύρου κ.Δωροθέου Β’, π.Κωνσταντίνος Κοντός.

Σε ειδικό banner της ιστοσελίδας μας, στη δεξιά πλευρά, θα αναρτηθούν πλήρως όλα τα στοιχεία που αφορούν τα πεπραγμένα και τον οικονομικό απολογισμό του 2017.

Αυτό όμως που θα πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα, όπως και ειπώθηκε, είναι ότι η Κάριτας, δεν είναι μια ανεξάρτητη οργάνωση από την Εκκλησία. Κάριτας σημαίνει αγάπη και η Κάριτας είναι η ίδια η Εκκλησία η οποία κάνει πράξη το Λόγο του Θεού «αγαπάτε αλλήλους όπως και εγώ σας αγάπησα». Το φιλανθρωπικό έργο της Κάριτας Σύρου είναι η πράξη αγάπης της Καθολικής Εκκλησίας της Σύρου απέναντι στο φτωχό, τον άπορο, τον ασθενή, τον αναγκεμένο, τον πρόσφυγα, το μετανάστη. Είναι τα ίδια τα μέλη της Εκκλησίας που εφαρμόζουν στη ζωή τους τα λόγια του Ευαγγελίου, τα ίδια τα λόγια του Χριστού.

Το αναμφισβήτητα τεράστιο έργο της Κάριτας Σύρου, ας γίνει  έναυσμα ευαισθητοποίησης και άλλων μελών της Εκκλησίας στην προσφορά και στον εθελοντισμό, στην αλληλεγγύη και σε έργα δράσης προς ανακούφισης όσων υποφέρουν. Και δεν είναι απαραίτητα πάντα η υλική βοήθεια που χρειάζεται μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας. Είναι το χαμόγελο, «ένας λόγος παρηγοριάς» όπως είπε και ο Επίσκοπος, που θα τους κάνει να αισθανθούν καλύτερα, θα σπάσει τη μοναξιά τους, θα τους κάνει να νιώσουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται και γι αυτούς και δεν είναι μόνοι. Αυτή είναι η Κάριτας, αυτή είναι η Εκκλησία.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.