Τελετή Ανακήρυξης του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ σε Επίτιμο Μέλος της Ένωσης Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου

Η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου (ΕΑΛΛ) θυμάται πάντα με νοσταλγία τα μαθητικά χρόνια στα Λεόντεια Λύκεια Νέας Σμύρνης και Πατησίων και ξέρει να αναγνωρίζει την προσφορά των εκπαιδευτικών τους στην ολοκληρωμένη μόρφωση και στη σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα των μελών της.

Σε ένδειξη αυτής της αναγνώρισης, οργάνωσε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 Τελετή Ανακήρυξης του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ο οποίος είχε υπηρετήσει πριν από τη χειροτονία του ως Φιλόλογος Καθηγητής του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης από το 1965 έως το 1968, σε Επίτιμο Μέλος της Ένωσης καθώς και Απονομής σε αυτόν του Χρυσού Σταυρού Αρετής και Ευποιίας.

Στις προσφωνήσεις τους προς τον Μακαριότατο, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου για τη Μαριανή Αποστολή στην Ελλάδα (Σ.Μ.Α.ΕΛ.) Αδελφός Ματθαίος Λεβαντίνος, η Γενική Διευθύντρια του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης κα Αικατερίνη Μουζάκη, ο Πρόεδρος της ΕΑΛΛ κ. Παναγιώτης Μαμαλής και ο απόφοιτος κ. Στάθης Δαλαμάγκας αναφέρθηκαν στο εκπαιδευτικό ήθος που διέκρινε τον τότε Καθηγητή κ. Ιωάννη Λιάπη, στις αρχές και αξίες που μετέδιδε με το παράδειγμά του και τη στενή παιδαγωγική σχέση που τον συνέδεε με τους μαθητές του. Επίσης, ο Αδελφός Φραγκίσκος Κρητικός, σε σύντομη ομιλία του, θυμήθηκε τα πρώτα βήματα του Μακαριοτάτου ως εκπαιδευτικού και τα συναισθήματα που προκάλεσε σε όλους η αποχώρησή του, όταν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κυρίου. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και πνευματικό του παιδί κ. Γεώργιος περιέγραψε διεξοδικά το πνευματικό και κοινωνικό έργο του κου Ιερωνύμου στη Βοιωτία σε όλη τη διάρκεια της ποιμαντικής του διακονίας στην περιοχή αυτή.

Μετά την ανάγνωση της Απόφασης Ανακήρυξής του ως Επίτιμου Μέλους της ΕΑΛΛ και της Απονομής του παρασήμου, ο Μακαριότατος ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο που επιτελούν τα Μαριανά Σχολεία στην Ελλάδα και τη νοσταλγία του για την εκπαιδευτική του θητεία στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, τόνισε τη σημασία του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και υπογράμμισε το οικουμενικό πνεύμα που κυριαρχεί στα Μαριανά Έργα στην Ελλάδα καθώς και την ανάγκη αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών μέσα σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και χριστιανικής αγάπης.

Την εκδήλωση στόλισαν ο μουσικοσυνθέτης και απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων κ. Μίμης Πλέσσας και η Νεανική Χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης που ερμήνευσε τραγούδια του, ενώ βυζαντινούς ύμνους έψαλε χορός ιεροψαλτών από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων.

Την εκδήλωση στην κατάμεστη Αίθουσα Θεάτρου τίμησαν πολλοί Ορθόδοξοι Μητροπολίτες και λοιποί Ιερωμένοι, ο Νούντσιος της Αγίας Έδρας, ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνας Σεβ. Σεβαστιανός Ροσσολάτος και ο προκάτοχός του Σεβ. Νικόλαος, οι Υπουργοί και απόφοιτοι των σχολείων μας Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος και Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης, εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Φίλη, του οποίου ανέγνωσε σχετικό μήνυμα, πολλοί Βουλευτές του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι του επιστημονικού, καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Comments are closed.