Αποστολή των Κατηχητών και των Εμψυχωτών της Νεολαίας

Προς τους γονείς των παιδιών και των νέων,
τους κατηχητές και τους εμψυχωτές των τμημάτων της νεολαίας

Αγαπητοί μου,

ο φετινός εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης, αφιερώνεται στην αναγγελία του Ευαγγελίου της οικογένειας, για να καταστεί η αγάπη μεταξύ των μελών της δυνατή, στερεή, που αντέχει στο χρόνο και είναι ικανή να αντιμετωπίσει όλα όσα παρουσιαστούν στο δρόμο τους!

«…οι χριστιανικές οικογένειες, με τη χάρη του Μυστηρίου του γάμου, είναι τα κύρια υποκείμενα της οικογενειακής ποιμαντικής, δίνοντας πρωτίστως «τη χαρούμενη μαρτυρία των συζύγων και των οικογενειών, που είναι κατ’οίκον Εκκλησίες…» Για να μπορέσουν οι οικογένειες να είναι ολοένα και περισσότερο ενεργά υποκείμενα της οικογενειακής ποιμαντικής, απαιτείται «μια επίπονη προσπάθεια ευαγγελισμού και κατήχησης, που να απευθύνεται στο εσωτερικό της οικογένειας» και να την προσανατολίζει προς αυτή την κατεύθυνση». (Αποστολική παραίνεση Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ)

Αγαπητοί γονείς,

Εσάς, που η οικογένεια σας πρέπει να είναι χώρος κοινωνίας και προσευχής, αυθεντικό σχολείο του Ευαγγελίου και μικρή κατ’οίκον Εκκλησία, σύμφωνα με το πρότυπο της οικογένειας της Ναζαρέτ!

Και εσάς, αγαπητοί κατηχητές και εμψυχωτές των τμημάτων της νεολαίας,

Που συμμετέχετε ενεργά στη διάδοση του Λόγου του Θεού μέσα στις ενορίες μας, σε νέους ανθρώπους, γεμάτους ελπίδα αλλά και επηρεασμένους από τα άγχη και τους φόβους της εποχής μας,

Σας καλώ να προσευχηθούμε όλοι μαζί στην Παναγία Φανερωμένη, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα και να ικετεύσουμε τη Μητέρα μας να μεσιτεύσει ώστε, οι οικογένειές μας και οι συνεργάτες στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, να αποκτήσουμε ένα νέο ζήλο για το κήρυγμα του ευαγγελικού λόγου, ικανό να μεταμορφώσει τον καθένα από μας σε νέο άνθρωπο.

Στη διάρκεια της τελετής θα γίνει η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» των κατηχητών και των εμψυχωτών της νεολαίας για τη νέα ποιμαντική χρονιά.

Σας προσκαλώ τον καθένα ξεχωριστά, παιδιά, νέους, γονείς, κατηχητές και εμψυχωτές και σας ζητώ να ομορφύνετε με την παρουσία σας τη σύναξη αυτή!

Με την αγάπη του Χριστού
+ Πέτρος

Comments are closed.