«ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κατηχητών & Εμψυχωτών

Published on: 19 Σεπτεμβρίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 1172

Tags: , ,

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στην πλατεία του Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης και κατά τη διάρκεια της τελετής της θ. Ευχαριστίας έγινε από τον Επίσκοπό μας π. Πέτρο Στεφάνου η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» των Κατηχητών και Εμψυχωτών Νεολαίας  να κατηχούν τα παιδιά και τους νέους για τη νέα ποιμαντική χρονιά.

Στην τελετή παρευρέθησαν για να προσευχηθούν και οι οικογένειες των παιδιών, εφήβων και νέων στην Παναγία και Μητέρα μας, να μεσιτεύει ώστε το Κατηχητικό έργο της Εκκλησίας μας να φέρει καρπούς.

Μετά την επίκληση του Αγίου Πνεύματος ο Επίσκοπος, στο όνομα του Ιησού Χριστού κάλεσε εμπρός στο Ιερό όσους δήλωσαν διαθεσιμότητα να συνοδεύουν στην πίστη τα παιδιά και τους νέους. Κι εκείνοι, έχοντας συνειδητοποιήσει το δώρο του καλέσματος από τον Ιησού Χριστό και την συνάντηση μαζί του, δέχτηκαν να αναλάβουν την ευθύνη να δίνουν μαρτυρία για Εκείνον που είναι «η οδός, η αλήθεια και η ζωή» (Ιω 14,6). Δέχτηκαν να αναγγέλλουν την καλή αγγελία στα παιδιά και τους νέους, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και τους τρόπους που λαβαίνουν από τη συχνή επιμόρφωση σε σεμινάρια και όχι μόνο, αλλά κυρίως με τη συνεχή προσευχή και την συνάντησή τους με τον Λόγο και τα Μυστήρια σε μια πορεία ακρόασης και απάντησης. Δέχτηκαν και δεσμεύτηκαν με τη βοήθεια του Θεού να μείνουν πιστοί στην αποστολή που έλαβαν, φροντίζοντας να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της χριστιανικής μας κοινότητας.

Στο τέλος της τελετής, ο Επίσκοπος έδωσε την ευλογία σε όλους αλλά και ένα χρήσιμο αναμνηστικό δώρο στους απεσταλμένους.

Άννα Βαρθαλίτου
Κατηχήτρια

Comments are closed.