Άνοιγμα της Αγίας Θύρας του Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας

Καλούμε τον πιστό λαό της Σύρου στην ακολουθία του Ανοίγματος της Θύρας του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.

Η Ακολουθία θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από το Παρεκκλήσιο της «Κιουράς» στον Βορνά, (επάνω Τέρμα, Άνω Σύρου) από όπου με λιτανεία θα πορευθούμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου για το άνοιγμα της Αγίας Θύρας του Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας και την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Έναρξη του Έκτακτου Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας

Ο Πάπας Φραγκίσκος προκήρυξε ένα Έκτακτο Ιωβηλαίο Έτος, το οποίο θα ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου 2016. Είναι το Ιωβηλαίο Έτος της Ευσπλαχνίας.

Με το Ιωβηλαίο της Ευσπλαχνίας ο Πάπας Φραγκίσκος θέτει στο κέντρο της προσοχής μας τον Ευσπλαχνικό Θεό, που προσκαλεί όλους να επιστρέψουν σε Εκείνον. Η συνάντηση με Εκείνον εμπνέει σε μας την αρετή της ευσπλαχνίας. Το σύνθημα του λογότυπου είναι: «Εύσπλαχνοι όπως ο Πατέρας».

Χαρακτηριστικό κάθε Ιωβηλαίου είναι το πέρασμα από την «Αγία Θύρα». Η ΑΓΙΑ ΘΥΡΑ παραπέμπει στο πέρασμα, που ο κάθε χριστιανός καλείται να κάνει, από την αμαρτία στη χάρη, κοιτώντας στο Χριστό που του λέει: «Εγώ είμαι η Θύρα».

Θα είναι «Γέφυρες της ευσπλαχνίας» – γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος στη βούλα, με την οποία προκηρύσσει το Ιωβηλαίο – όπου ο καθένας που θα την περνά «θα μπορεί να νιώθει την αγάπη του Θεού που παρηγορεί, συγχωρεί και δίνει ελπίδα». Στις 13 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν οι «Πόρτες της ευσπλαχνίας» σε κάθε Επισκοπή του κόσμου: μπορούν να είναι στους Καθεδρικούς Ναούς η σε ένα Ναό ιδιαίτερης σημασίας, αλλά και στα προσκυνήματα όπου οι πιστοί μπορούν «να βρουν την οδό της μεταστροφής», σημειώνει ο Πάπας.

Comments are closed.