Ανανέωση όρκων για τις Αδελφές του Ελέους

Published on: 12 Απριλίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 502

Tags:

Την 25ης Μαρτίου που η Εκκλησία μας πανηγύρισε την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και το μεγάλο «ναι» της Παναγίας,  στο άγγελμα του Αρχάγγελου ότι θα συλλάβει και θα γεννήσει τον Σωτήρα του κόσμου, εκείνη την ημέρα, σε όλο τον κόσμο οι Αδελφές του Ελέους του Αγίου Βικεντίου του Παύλου, ανανέωσαν τις μοναχικές τους υποσχέσεις. Υποσχέσεις αγνότητας, φτώχιας και υπακοής, υπηρετώντας τον Κύριο στο πρόσωπο των αναγκεμένων, στο πρόσωπο των φτωχότερων των φτωχών, σύμφωνα με το πνεύμα των Ιδρυτών του τάγματός τους, του Αγ.Βικεντίου του Παύλου και της Αγίας Λουΐζας Ντεμαριγιάκ.

Σιωπηλά η καθεμία, και οι 9 Αδελφές που αποτελούν αυτή τη στιγμή την επαρχία της Ελλάδας, ανανέωσαν τους όρκους τους, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής, μέσα στους χώρους του Ησυχαστηρίου «Παναγία της Ελπίδος», συμπροσευχόμενες με πιστούς που θέλησαν να παρευρεθούν στην ξεχωριστή αυτή ημέρα χαράς για τις Αδελφές. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας Ευαγγελίστριας π.Νίκος Ρούσσος ενώ οι Αδελφές μαζί με τους πιστούς εμπλούτισαν με ύμνους την προσευχή.

Είναι παρήγορο για την κοινότητα των Αδελφών, η παρουσία μιας νέας μοναχής, μόλις 33 ετών, της Αδ.Melanie Denoyelle, την οποία έχουν στείλει από τη Γαλλία προκειμένου να ενισχύσει και να βοηθήσει το έργο των Αδελφών στην Ελλάδα.

Οι Αδελφές του Ελέους, διατηρούν αυτή τη στιγμή κοινότητα στην Αθήνα, όπου μια Αδελφή από τις Φιλιππίνες στηρίζει στο κατηχητικό έργο μία από τις ομάδες των Καθολικών αδελφών μας από τις Φιλιππίνες που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, μια άλλη Αδελφή μαθαίνει Ελληνικά σε αλλοδαπούς, ενώ στην κοινότητα της Σύρου, κάποιες από τις Αδελφές, σε συνεργασία με την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου, επισκέπτονται τη Σάμο, όπου προσφέρουν πνευματικές υπηρεσίες και βοήθεια στους καθολικούς μετανάστες που βρίσκονται εκεί. «Ο θερισμός είναι πολύς, οι δε εργάτες λίγοι. Παρακαλείτε τον Κύριο του θερισμού να στείλει εργάτες για το θερισμό του».

Ας μην ξεχνάμε κατά την προσευχή μας να το ζητούμε, ώστε να μην εκλείψουν από την Ελλάδα οι κλήσεις στην αφιερωμένη ζωή, και όλα αυτά που δημιούργησαν και διατηρούν μέχρι σήμερα όλες οι μοναχικές κοινότητες να παραμείνουν ζωντανά.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.