Ανάληψη καθηκόντων νέου εφημερίου στην Ενορία Πάγου

Published on: 17 Οκτωβρίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 1562

Tags: ,

Σε ένα κατάμεστο από πιστούς Ναό, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, η Ενοριακή Κοινότητα Μεταστάασεως της Θεοτόκου στον Πάγο, υποδέχθηκε ως νέο Εφημέριο της τον π. Κλαούντιο Τριφέσκου. Ο π. Κλαούντιο υπηρέτησε 14 μήνες την Ενορία ως υπεφημέριος μαζί με τον π. Πέτρο Πρίντεζη και ήδη έχει κατακτήσει το σεβασμό και την αγάπη των ενοριτών του Πάγου.

Στη Θεία Λειτουργία προΐστατο ο Επίσκοπός μας, Σεβ/τατος π. Πέτρος Στεφάνου. Η τελετή  ήταν ιδιαίτερα προετοιμασμένη από τους πιστούς και ξεχωριστή παρουσία είχαν η χορωδία και οι μικροί λειτουργουπηρέτες της Ενορίας.

Η Κυριακή 15 Οκτωβρίου ήταν αφιερωμένη στην Αγία Γραφή και ο Επίσκοπος στο κήρυγμά του επεσήμανε στους πιστούς τη σπουδαιότητα του Θείου Λόγου και τη σημαντική θέση που θα πρέπει να έχει η Αγία Γραφή στη ζωή κάθε χριστιανού ο οποίος θα πρέπει να καταπολεμά τον πνευματικό αναλφαβητισμό. Ο Επίσκοπος προέτρεψε τους πιστούς στη Θεία Ανάγνωση μέσα στην οικογένεια και στην προσεκτική ακρόαση του Λόγου του Θεού.

Οι ενορίτες του Πάγου προσευχήθηκαν στον Κύριο να δίνει πνευματική και σωματική δύναμη στον Επίσκοπο και στους Ιερείς. Ευχαρίστησαν τον απερχόμενο εφημέριο π. Πέτρο Πρίντεζη, για το πνεύμα ανανέωσης που έφερε στην Ενορία και τη συμβολή του στην ενσωμάτωση του νέου εφημερίου, π. Κλαούντιο, στη Συριανή πραγματικότητα.

Ο π. Πέτρος ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία και ο π. Κλαούντιο με τη σειρά του μίλησε για το έργο και την παρουσία του Ιερέα-Πατέρα μέσα στη χριστιανική κοινότητα.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα στην ενοριακή αίθουσα.

Αγγελική Παλαιολόγου

Comments are closed.