Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Published on: 28 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 646

Tags:

Σχετικά με την είδηση για την σύλληψη 52χρονου αλλοδαπού για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων και το ισχυρισμό του, σύμφωνα με τα MME, ότι είναι μέλος μοναχικού τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η παρουσία και η δράση αυτού του ανθρώπου είναι άγνωστη στην τοπική Εκκλησία και τον επιχώριο Επίσκοπο. Η ταυτότητά του μας είναι άγνωστη, όπως άγνωστο μας είναι και εάν πράγματι είναι μέλος μοναχικού τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας, όπως φέρεται να ισχυρίζεται ο ίδιος.

Για το γεγονός αλλά και την ύπαρξη αυτού του ανθρώπου, πληροφορηθήκαμε από το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας και τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης. Οι δικαστικές αρχές είναι αρμόδιες για την διερεύνηση της υπόθεσης και της τιμωρίας του, εφόσον κριθεί ένοχος.

Τέτοιες φρικτές πράξεις προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και το μήνυμα του Ευαγγελίου και ανθρωπιάς που προσφέρουν τόσοι πολλοί άνθρωποι της Εκκλησίας τόσο στην χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, φρικτές πράξεις τις οποίες επανειλημμένως έχει καταδικάσει έντονα ο πάπας Φραγκίσκος.

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2017

Εκ του Γραφείου Τύπου

Πηγή: cen.gr

Comments are closed.