Αλληλέγγυοι με την προσευχή για τα αδέλφια μας που καταδιώκονται

Published on: 23 Ιουνίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 1085

Tags: , ,

Δεν ήταν λίγοι οι πιστοί εκείνοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Καθολικής μας Επισκοπής και την Κυριακή το βράδυ 21 Ιουνίου, ανηφόρησαν μέχρι το λόφο της Παναγίας της Φανερωμένης για να προσευχηθούν στον Κύριο για τα αδέλφια μας, τους χριστιανούς εκείνους που καταδιώκονται, υποφέρουν και σφαγιάζονται στη Συρία, στο Ιράκ και σε άλλες χώρες της Ανατολής από τις δυνάμεις του Ισλαμικού τόξου το οποίο απλώνεται επιθετικά σε όλο τον κόσμο.

Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες μέσα από την εικόνα που μεταφέρουν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και ιδιαίτερα η τηλεόραση, των βίαιων και πέρα από κάθε ανθρώπινη φαντασία βασανιστηρίων, χριστιανικών κοινοτήτων, με θύματα πολλές φορές μικρά αθώα παιδιά, που προτού καν γνωρίσουν τον κόσμο, σφαγιάζονται ή υπόκεινται σε φρικτά βασανιστήρια.

Εμείς ως Έλληνες Χριστιανοί συχνά λέμε πως όλα αυτά είναι μακριά από μας, ή δεν υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε, ξεχνώντας το μοναδικό και πιο ισχυρό όπλο που έχουμε, την ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

Στην αγρυπνία προσευχής για τα αδέλφια μας αυτά, προΐστατο ο Σεβ.Επίσκοπος πρώην Σύρου και Πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδας πατέρας Φραγκίσκος Παπαμανώλης (ο οποίος είχε απευθύνει και σχετικό κάλεσμα σε προσευχή στα υπόλοιπα μέλη της Ιεραρχίας για το σκοπό αυτό, στις ανά την επικράτεια Επισκοπές τους) πλαισιωμένος από Ιερείς, ενώ συμπροσευχήθηκαν μαζί του Ιερομόναχοι, Φρερ και μοναχές της τοπικής μας Εκκλησίας, μαζί με αρκετό κόσμο που αφιέρωσε λίγες στιγμές προσευχής για το σκοπό αυτό.

Μέσα σε πνεύμα σιωπής, που μας βοηθάει να συλλογιστούμε και να επικοινωνήσουμε με το Θεό, και με κατάλληλο έντυπο επιμελώς φροντισμένο, για λίγες στιγμές, η σκέψη μας συνάντησε αυτούς τους αδελφούς μας, που ξεριζώνονται από τη πατρίδα τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ποτίζουν με το αίμα τους τη γη που γεννήθηκαν, βλέπουν να καταστρέφονται όσα με κόπο δημιούργησαν. Εικόνες που περνάνε μπροστά μας κάθε μέρα από τους δέκτες της τηλεόρασης. Και μεις εδώ, με μοναδικό όπλο την προσευχή, αναπέμπουμε ικεσίες στον Κύριο γι αυτά τα αδέλφια μας. Προσευχόμαστε γι αυτούς αλλά και για μας. Προσευχόμαστε για τους ηγέτες των κρατών, γι αυτούς που αποφασίζουν για την ανθρωπότητα, προσευχόμαστε ακόμα και για τους βασανιστές τους. Προσευχόμαστε αδιάκοπα, ώστε το Άγιο Πνεύμα να χαρίσει φώτιση, να φέρει την Ειρήνη και τη δικαιοσύνη σε όλες τις ανά τον κόσμο εμπόλεμες περιοχές. Προσευχόμαστε για τους καταδιωκόμενους χριστιανούς ένεκα της πίστεώς τους, αλλά και για τις κυβερνήσεις και την κοινή γνώμη που δίνουν ολοένα και λιγότερη προσοχή στους διωγμούς των χριστιανών.

Εμπιστευόμαστε στον Ουράνιο Πατέρα μας, όλους εκείνους αλλά και εμάς, προσευχόμενοι αδιάκοπα, όχι μόνο να σταματήσουν οι διωγμοί, αλλά και να μην επιτρέψει να εξαπλωθούν και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σύρος, 22 Ιουνίου 2015
Σπεράντζα Δουράτσου

PROSEYXH

Comments are closed.