Αγιασμός των ειδικών σχολείων του ιδρύματος «Η Παμμακάριστος»

Published on: 16 Σεπτεμβρίου 2018

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 720

Tags:

Με τον κοινό αγιασμό όλων των ειδικών σχολείων «Παμμακαρίστου» ξεκίνησε την Πέμπτη η νέα σχολική χρονιά στους χώρους του ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος», στη Νέα Μάκρη.

Μαζί με τα παιδιά του 1ο Ειδικού Δημοτικού σχολείου Νέας Μάκρης, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νέας Μάκρης και του ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος», αγιάστηκαν και τα παιδιά του ειδικού νηπιαγωγείου και του ειδικού δημοτικού σχολείου Ραφήνας στο Νταού Πεντέλης, που επλήγη από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τύπου, τα παιδιά, οι γονείς και κηδεμόνες, οι διευθυντές  και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημοσίων ειδικών σχολείων Νέας Μάκρης, σύσσωμη η διοίκηση, τα στελέχη, το επιστημονικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος», με την παρουσία τους «προσυπέγραψαν και πάλι, τον κοινό σκοπό:  να υπηρετήσουν με συνέπεια και επιστημοσύνη για τη νέα σχολική χρονιά, όλο το ηλικιακό φάσμα των παιδιών και νέων με αναπηρία και ειδικότερα με αυτισμό και νοητική αναπηρία, με την άριστη συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών που έχουν εδραιώσει εδώ και χρόνια».

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, παρέδωσε στον πρόεδρο του δ.σ. του Ιδρύματος, Ν. Ρούσσο, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ολοκαίνουριο, ένα από τα σχολικά λεωφορεία του Ιδρύματος που ήταν σε πολύμηνη ακινησία εξαιτίας σοβαρών βλαβών, το οποίο ανακατασκευάστηκε εξαρχής από την εταιρία Οδικών Συγκοινωνιών, Ο.Σ.Υ. Α.Ε., στο πλαίσιο των ενεργειών εταιρικής, κοινωνικής ευθύνης της.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ Α.Ε., κ. Γ. Γλυκός, καθώς και ανώτερα στελέχη μαζί με όλο το τεχνικό προσωπικό της εταιρίας.

Την τελετή πλαισίωσαν με την παρουσία τους ο Έξαρχος Ελληνορύθμων Καθολικών Εμμανουήλ Νιν και η Ηγουμένη και Αδελφές της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου Θεοτόκου.

Το ανακατασκευασμένο σχολικό λεωφορείο, θα υποστηρίζει εφεξής, το βασικότερο δρομολόγιο ττου ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος», που αφορά στην καθημερινή εξυπηρέτηση νέων με αυτισμό και νοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους, οι οποίοι διασχίζουν καθημερινά όλη την Αθήνα, για να δεχθούν εξειδικευμένη, ημερήσια εκπαίδευση στις δομές του Ιδρύματος στη Νέα Μάκρη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Comments are closed.