“Αγάπη: Δωρίζω αυτό που είμαι και όχι αυτό που έχω”

Published on: 8 Νοεμβρίου 2015

Filled Under: Βίντεο

Views: 604

Tags:

Στην υποκρισία των Γραμματέων αλλά και στην προσφορά της χήρας, δύο εκ διαμέτρου αντίθετα επεισόδια, αλλά απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, αναφέρεται η συγκεκριμένη ευαγγελική περικοπή, όπως παρουσιάζεται από τον π. Γιάννη Μαραγκό

Παρά το γεγονός ότι το ταξίδι του Ιησού προς την Ιερουσαλήμ ολοκληρώθηκε, τα πράγματα στην πόλη γίνονται όλο και πιο δύσκολα για Εκείνον, που όμως δεν σταματά να καθοδηγεί και να καταρτίζει τους μαθητές του. Στη σημερινή περικοπή από το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, ο Ιησούς εμφανίζεται να κατηγορεί τους λογοδιδασκάλους γιατί εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους τους, ενώ στη συνέχεια επαινεί την άμετρη της χήρας για τον Θεό και τον άνθρωπο.

«Εκείνον τον καιρό ο Ιησούς στη διδασκαλία του στο περίβολο του ναού έλεγε «Φυλαχτείτε από τους γραμματείς, που τους αρέσει να περπατούν με τις επίσημες στολές τους και να τους χαιρετούν με σεβασμό στις αγορές. Επιδιώκουν τα πρώτα καθίσματα στις συναγωγές και τις καλύτερες θέσεις στα δείπνα. Κάνουν μεγάλες προσευχές για να φανούν καλοί, κατατρώγουν όμως τις περιουσίες των χηρών. Αυτοί θα τιμωρηθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα».

Ιησούς κάθισε απέναντι από το θησαυροφυλάκιο του ναού και παρατηρούσε πώς ο κόσμος έριχνε κέρματα σ’ αυτό. Πολλοί πλούσιοι έριχναν πολλά. Ήρθε και μια φτωχή χήρα κι έριξε δύο λεπτά, δηλαδή έναν κοδράντη. Κάλεσε τότε ο Ιησούς τους μαθητές του και τους είπε: «Σας βεβαιώνω πως η χήρα αυτή, η φτωχή, έριξε περισσότερα απ’ όσα έριξαν όλοι οι άλλοι στο θησαυροφυλάκιο. Γιατί όλοι έριξαν από το περίσσευμά τους, ενώ αυτή έριξε από το υστέρημά της όλα όσα είχε, όλη της την περιουσία».

Πηγή: koinignomi.gr

Comments are closed.