Αδ. Θηρεσία: Σαράντα πέντε χρόνια πολύμορφης προσφοράς

Published on: 7 Απριλίου 2015

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 874

Συνήθως οι επέτειοι γιορτάζονται σε ευρύχωρους και μεγαλοπρεπείς χώρους και όταν αυτές αφορούν μια ιερατική επέτειο ή επέτειο μοναχικής ζωής μέσα σε Καθεδρικούς ή Μητροπολιτικούς Ναού ή έστω και μεγάλους Ενοριακούς Ναούς.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου γιορτάστηκε στην Τήνο μία τέτοια μοναχική επέτειος όχι σε ένα μεγαλοπρεπή και ευρύχωρο χώρο, ούτε σε Καθεδρικό Ναό αλλά σε μπιμπελό – παρεκκλήσιο του κήπου της Μονής Ουρσουλινών στα Λουτρά Τήνου.

Εκεί θέλησε να γιορτάσει η αδ. Θηρεσία τα σαράντα πέντε χρόνια αφιερωμένης στον Κύριο ζωής της. Είναι ένα χαριτωμένο παρεκκλήσι  χωρητικότητας 5 ή 6 ατόμων. Εκεί με την παρουσία πολλών φίλων της μοναχικής ζωής και της ίδιας της αδ. Θηρεσίας τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με κάθε επισημότητα στην οποία συλλειτούργησαν ο π. Πέτρος Σοκολόφσκυ και ο Ιεροδιάκονος Ιωάννης.

Μετά την ανάγνωση ου Ιερού Ευαγγελίου ο π. ερμήνευσε με απλά καθαρά και κατανοητά λόγια την περικοπή του Ευαγγελίου και στο τέλος αναφέρθηκε στη ζεστή φιλοξενία που ένιωσε στο μοναστήρι των αδελφών Ουρσουλινών στο Πασακρωτήρι όταν έφθασε πριν από πέντε περίπου χρόνια στην Τήνο από την μακρινή πατρίδα του την Πολωνία. Ευχαρίστησε την αδελφή διότι με τη δική της φιλοξενία άρχισε να νιώθει την τηνιακή φιλοξενία που σήμερα απολαμβάνει.

Στη συνέχεια η αδ. Θηρεσία ενώπιον του Κυρίου και των παρόντων ανανέωσε τις υποσχέσεις της παντοτινής αφιέρωσής της στο ν Κύριο και απεύθυνε δική της προσωπική προσευχή στον Άγιο Ιωσήφ που τόσο ευλαβούνται όλες οι Ουρσουλίνες Μοναχές.

Στη σύντομη ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος συγχάρηκε την  Αδελφή για τα 45 χρόνια αφιερωμένης ζωής και την ευχαρίστησε διότι για είκοσι χρόνια είναι εκείνη που αντικαθιστά τις 64 Μοναχές που έγραψαν μια λαμπρή ιστορία στο Μοναστήρι των Λουτρών. Είναι εκείνη που φρόντισε να υπάρξει συνέχεια  στη λειτουργία αυτού του μεγαλοπρεπούς συγκροτήματος γι’ αυτό και πριν από χρόνια έκανε την πρόταση να δωριθεί στην τοπική Εκκλησία, για να συνεχίσει με το δικό της τρόπο την ιστορία του χθες με σημερινά δεδομένα. Η πρότασή της αυτή έγινε δεκτή από την Γενική Ηγουμένη.

Φωτογραφίες: tiniaki.com

Πηγή: http://kantam.gr

Comments are closed.