8 Φεβρουαρίου: Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Published on: 6 Φεβρουαρίου 2015

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 684

Tags:

Στις 8 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής και ευαισθητοποίησης κατά της Εμπορίας Ανθρώπων με θέμα: «Ένα φως κατά της εμπορίας ανθρώπων». Η Ημέρα προωθείται από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Ποιμαντική των μεταναστών και των μετακινούμενων, του Ποντιφικού Συμβουλίου «Δικαιοσύνη και Ειρήνη» και της Διεθνούς Ένωσης των Γενικών Ηγουμένων (UISG).

Η παρουσίαση έγινε στο Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας στις 3 Φεβρουαρίου. Ο καρδινάλιος Turkson, μιλώντας στα αγγλικά, επανέλαβε ότι «εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα -παιδιά, γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών- στερούνται της ελευθερίας και αναγκάζονται να ζουν σε συνθήκες που μοιάζουν με δουλεία». Ενώ συνέχισε, «ο Άγιος Πατέρας μάς προσκαλεί όλους να αναγνωρίσουμε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα παγκόσμιο φαινόμενο που υπερβαίνει την αρμοδιότητα της κάθε κοινότητας ή χώρας. Για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, χρειαζόμαστε κινητοποίηση ανάλογη με το μέγεθος του ίδιου του φαινομένου». Ο ιεράρχης εξήγησε ότι η Διεθνής Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων αποτελεί «μια κινητοποίηση ευαισθητοποίησης και προσευχής σε παγκόσμια κλίμακα. Η ευαισθητοποίησή μας πρέπει να επεκταθεί και να φτάσει στα βάθη αυτού του κακού, όσο μακριά φτάνει… από τη συνειδητοποίηση στην προσευχή… από την προσευχή στην αλληλεγγύη… και από την αλληλεγγύη στη συντονισμένη δράση, μέχρι η δουλεία και το δουλεμπόριο να εξαλειφθούν».

Αυτή την πρώτη ημέρα προσευχής και περισυλλογής, όλες οι επισκοπές, οι ενορίες, οι ενώσεις, οι οικογένειες και τα άτομα καλούνται να σκεφθούν και να προσευχηθούν για να χυθεί άπλετο φως σε αυτό το έγκλημα, όπως αναφέρει και το θέμα της πρωτοβουλίας. Η προσευχή θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες χώρες, με αποκορύφωμα την προσευχή Άντζελους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στις 8 Φεβρουαρίου.

Comments are closed.