6η Μύηση στην Προσευχή – Εσύ είσαι ο Χριστός

Published on: 10 Απριλίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 304

Tags:

Μια από τις ποιμαντικές πρωτοβουλίες της Επισκοπής μας που ξεκινάει για δεύτερη χρονιά είναι η “Μύηση στην Προσευχή – Εσύ είσαι ο Χριστός” κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα.

Η 6η συνάντηση μας θα έχει ως θέμα: «Εσύ είσαι ο Αναστημένος»» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Ιερό Προσκύνημα της Φανερωμένης στα Χρούσσα με την καθοδήγηση του π. Νικόλαου Ρούσσου.

«Γιατί ζητάτε τον ζωντανό ανάμεσα στους νεκρούς;»

0 Ιησούς είναι ζωντανός ανώφελο να τον ψάχνει κανείς στον τάφο. 0 Ιησούς ξεπερνά πια κάθε πόνο, είναι αλλού, είναι παρών. Ο οδυνηρός και βίαιος θάνατος του είναι πίσω, όχι μόνο ξεπεράστηκε, αλλά ξεχάστηκε.

..Η μεταστροφή στον Αναστημένο είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη. Χρειάζεται να πάρουμε αποστάσεις από τον δικό μας πόνο.

.. Κουράγιο, εσείς που αναζητάτε το Θεό! Η πιο δύσκολη μεταστροφή, είναι να περάσουμε από μια «εσταυρωμένη» αντίληψη της πίστης σε μια πίστη Ανάστασης!

Η προσευχή είναι η πηγή της ζωής για το χριστιανό. Είναι διάλογος με τον Θεό της ζωής. Η Μύηση στην Προσευχή είναι μια εμπειρία που θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε την «τέχνη» της προσευχής, μέσα από στιγμές σιωπής, ακρόασης του Λόγου του Θεού, προσκύνησης του Παναχράντου Μυστηρίου.

Δεν αρκεί όμως αυτό που μάθαμε στην κατήχηση. Γιατί για να γνωρίσεις πραγματικά τον Ιησού είναι απαραίτητο να βαδίσεις μαζί του, να μείνεις μαζί του, να ακούσεις την φωνή του.

Η «Μύηση» στην προσευχή αποτελεί μια ευκαιρία η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να βαδίζεις με τον Ιησού, να μένεις μαζί του, να ακούς τη φωνή του, ώστε στο τέλος αυτή της εμπειρίας να μπορείς πλέον να δώσεις την δική σου μοναδική απάντηση για το ποιος είναι ο Ιησούς για σένα.

Η προσευχή διαρκεί μια ώρα, κατά την οποία έχεις χρόνο να ακούσεις το Λόγο του Θεού και να κάνεις σιωπή. Η μουσική καθώς και τα σύμβολα αποτελούν βασικά στοιχεία για την κατάνυξη της προσευχής και το άνοιγμα της καρδιάς και του πνεύματος στον Κύριο.

Άσε για λίγο το άγχος και το τρέξιμο της καθημερινότητας για να μπεις στην «έρημο» της γαλήνης και της ζωής.

 

 

Comments are closed.