5η Μύηση στην Προσευχή – Βυθισμένοι στη ζωή

Published on: 18 Μαρτίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 293

Tags: ,

Μια από τις ποιμαντικές πρωτοβουλίες της Επισκοπής μας που ξεκινάει για τρίτη χρονιά είναι η “Μύηση στην Προσευχή – Βυθισμένοι στη ζωή”.

Η συνάντηση μας θα έχει ως θέμα: «Η χαρά του καλέσματος» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 20.00 στο Ιερό Προσκύνημα της Φανερωμένης στα Χρούσσα με την καθοδήγηση του π. Νικόλαου Ρούσσου.

Βυθισμένοι στη ζωή του Θεού χάρη στο Βάπτισμα που έχουμε λάβει. Ζούμε όμως αυτή τη ζωή; Η φετινή μας πορεία σκοπό έχει να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε το Βάπτισμα που είναι το μυστήριο της ΠΙΣΤΗΣ και της ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗΣ μας στο Χριστό, μας εισάγει στην χριστιανική κοινότητα και μας καθιστά ζωντανούς λίθους της Εκκλησίας. Είναι λοιπόν μια πνευματική αναγέννηση, ο Θεός μας δωρίζει όχι μόνο τη βιολογική, αλλά και την πνευματική ζωή.

Σκοπός της Μύησης μας στην προσευχή είναι να βοηθηθούμε ώστε να συναντήσουμε το Χριστό με έναν τρόπο προσωπικό. Να συναντήσουμε την αγάπη του Θεού. Εκείνος μας διάλεξε και μας κάνει την πρόταση να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να ανακαλύψουμε Εκείνον και την αγάπη Του, μια αγάπη ολοκληρωτική και γενναιόδωρη που δεν ζητά αντάλλαγμα.

Η προσευχή διαρκεί μια ώρα, κατά την οποία έχεις χρόνο να ακούσεις το Λόγο του Θεού και να κάνεις σιωπή. Η μουσική καθώς και τα σύμβολα αποτελούν βασικά στοιχεία για την κατάνυξη της προσευχής και το άνοιγμα της καρδιάς και του πνεύματος στον Κύριο.

Άσε για λίγο το άγχος και το τρέξιμο της καθημερινότητας για να μπεις στην «έρημο» της γαλήνης και της ζωής.

Comments are closed.