4η Μύηση στην Προσευχή – Εσύ είσαι ο Χριστός

Published on: 5 Φεβρουαρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 517

Tags: ,

Μια από τις ποιμαντικές πρωτοβουλίες της Επισκοπής μας που ξεκινάει για δεύτερη χρονιά είναι η “Μύηση στην Προσευχή – Εσύ είσαι ο Χριστός” κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα.

Η “Μύηση στην Προσευχή” του μήνα Φεβρουαρίου ΑΛΛΑΖΕΙ ΗΜΕΡΑ. Καθώς η προγραμματισμένη ημέρα Μύησης πέφτει τσικνοπέμπτη η 4η Μύηση με θέμα: «Εσύ είσαι το Φως» μεταφέρεται για την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20.00 στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης.

Η προσευχή είναι η πηγή της ζωής για το χριστιανό. Είναι διάλογος με τον Θεό της ζωής. Η Μύηση στην Προσευχή είναι μια εμπειρία που θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε την «τέχνη» της προσευχής, μέσα από στιγμές σιωπής, ακρόασης του Λόγου του Θεού, προσκύνησης του Παναχράντου Μυστηρίου.

Δεν αρκεί όμως αυτό που μάθαμε στην κατήχηση. Γιατί για να γνωρίσεις πραγματικά τον Ιησού είναι απαραίτητο να βαδίσεις μαζί του, να μείνεις μαζί του, να ακούσεις την φωνή του.

Η «Μύηση» στην προσευχή αποτελεί μια ευκαιρία η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να βαδίζεις με τον Ιησού, να μένεις μαζί του, να ακούς τη φωνή του, ώστε στο τέλος αυτή της εμπειρίας να μπορείς πλέον να δώσεις την δική σου μοναδική απάντηση για το ποιος είναι ο Ιησούς για σένα.

Η προσευχή διαρκεί μια ώρα, κατά την οποία έχεις χρόνο να ακούσεις το Λόγο του Θεού και να κάνεις σιωπή. Η μουσική καθώς και τα σύμβολα αποτελούν βασικά στοιχεία για την κατάνυξη της προσευχής και το άνοιγμα της καρδιάς και του πνεύματος στον Κύριο.

Άσε για λίγο το άγχος και το τρέξιμο της καθημερινότητας για να μπεις στην «έρημο» της γαλήνης και της ζωής.

Comments are closed.