400 Χρόνια με το Χάρισμα του Αγίου Βικεντίου Ντε Πωλ

Published on: 24 Σεπτεμβρίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 554

Tags: ,

Σας καλούμε να προσευχηθείτε μαζί μας την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. στο παρεκκλήσιο της Μονής με την ευκαιρία της Εορτής του Ιδρυτή του τάγματός μας Αγίου Βικεντίου Ντε Πωλ και τη συμπλήρωση 400 χρόνων του Βικεντιανού Πνεύματος.

Θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο π.Πέτρο Στεφάνου.

Οι Αδελφές του Ελέους

Ο Άγιος Βικέντιος, ο απόστολος των φτωχών

AGIOS_BIKENTIOSΓεννήθηκε και έζησε στη Γαλλία από το 1581-1660.

Χειροτονήθηκε ιερέας το 1600 και πολύ γρήγορα έκανε πράξη τα λόγια του Ευαγγελίου που τον ώθησαν στην υπηρεσία των πιο φτωχών και αναγκεμένων συνανθρώπων της εποχής του.

Για να συνεχιστεί το έργο, ιδρύει το Τάγμα των Αδελφών του Ελέους και για την Πνευματική επιμόρφωση των Ιερέων, το Τάγμα των Ιερέων της Αποστολής τα οποία πρόσφεραν και προσφέρουν μέχρι σήμερα μεγάλο έργο στην Εκκλησία του Χριστού.

Οι Αδελφές του Ελέους ακολουθώντας το πνεύμα του Αγίου ιδρυτού τους, ο οποίος τις θέλησε να είναι μοναχές δοσμένες στο Θεό, όχι κλεισμένες σε μοναστήρια, αλλά υπηρετώντας και αναγνωρίζοντάς τον στο πρόσωπο κάθε αναγκεμένου συνανθρώπου.

…Σας βεβαιώνω ότι αυτό που κάνατε σε ένα από τους άσημους αδελφούς μου σε μένα το κάνατε… (Ματθ.25,40)

προσφέρουν μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες τους σε περισσότερες από 90 χώρες του κόσμου. Στήριγμά τους η προσευχή και η αδελφική κοινοβιακή ζωή.

Στη Ελλάδα ξεκίνησαν την υπηρεσία τους στην Εκκλησία το 1841. Στη Σύρο υπηρετούν ανελλιπώς από το 1884 μέχρι σήμερα.

Comments are closed.