2η Ενημέρωση για την πορεία της 34ης Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στο Παναμά

Published on: 24 Ιανουαρίου 2019

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 604

Tags: ,

H Ελληνική αποστολή στον Παναμά

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι αποστολές από όλες τις χώρες του κόσμου έφταναν σιγά-σιγά στον Παναμά για να φιλοξενηθούν και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που οι Επισκοπές και οι νέοι του Παναμά είχαν προετοιμάσει ώστε οι νέοι του κόσμου να γνωρίσουν από κοντά την ζωή της Εκκλησίας του Παναμά και να μοιραστούν μεταξύ τους τα βιώματα της πίστης.

Ανάμεσα στους χιλιάδες νέους βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα και η ελληνική αποστολή στην Π.Η.Ν την οποία αποτελούν 7 νέοι συνοδευόμενοι από τον πατέρα Αλμπέρτο Πάιμα εφημέριο Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή Παλ. Ψυχικού. Αναλυτικά: 4 νέοι από την εκκλησιαστική επαρχία των Αθηνών, 2 από την Εκκλ. Επαρχία της Τήνου και μια νέα από την Πάτρα.

Παραθέτουμε μια μικρή ανταπόκριση από την Ελληνική αποστολή.

Μας υποδέχθηκαν Ελληνοπαναμέζοι που μας οδήγησαν στις οικογένειες που μας φιλοξενούν την πρώτη εβδομάδα.
Συναντηθήκαμε με άλλες 6 χώρες που φιλοξενούνται και αυτές στην ενορία San Jose Bun Pastor στην περιοχή «Λα Μέσα».
Οι δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας μέχρι στιγμής είναι οργανωμένες με πολύ μεράκι και με πολλή αγάπη.
Από Παναμά για Ελλάδα
Τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής

Χθες Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, δεύτερη ημέρα του επίσημου προγράμματος της Π.Η.Ν οι νέοι το πρωί παρακολούθησαν κατηχήσεις και το απόγευμα είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων και φεστιβάλ που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία του Παναμά από νεανικές ομάδες και κινήματα όλου του κόσμου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στον Παναμά 

Το χαμόγελο είναι το πρώτο δώρο του Πάπα Φραγκίσκου στον Παναμά. Μετά από 13 ώρες πτήσεις, ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε χθες το απόγευμα στον Παναμά, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Παναμά   Juan Carlos Varela.

Με τον γνωστό αυθορμητισμό του ο Πάπας πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε στην Νουντσιατούρα όπου και θα διαμένει αυτές τις ημέρες, πλησίασε προς το συγκεντρωμένο πλήθος που με αγάπη και ενθουσιασμό τον υποδέχθηκε, αντάλλαξε χειραψίες και ευλόγησε τα μικρά παιδιά. Μια εικόνα που εκφράζει τον ενθουσιασμό που γεννά ο ερχομός του Πάπα σ΄ αυτή την χώρα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο δεύτερος Πάπας που επισκέπτεται τον Παναμά μετά τον Άγιο  Ιωάννη Παύλο 2ο ο οποίος είχε επισκεφτεί την χώρα τον Μάρτιο του 1983.

Σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου οι νέοι το πρωί θα συμμετέχουν στις κατηχήσεις και το απόγευμα θα γίνει η γιορτή υποδοχής του Πάπα από τους νέους του κόσμου.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας για να μπορείτε να παρακολουθείτε τα γεγονότα είναι:

 https://panama2019.pa (αγγλική έκδοση) και  https://panama2019.pa/it/inizio (ιταλική έκδοση)

Κατά την πτήση προς τον Παναμά, όπως συνηθίζει ο Πάπας σε κάθε ταξίδι είχε συνάντηση με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.  Μεταξύ άλλων είπε; «Σας ζητώ να προσεύχεστε για αυτό το πολύ όμορφο γεγονός που είναι σημαντικό στην πορεία της Εκκλησίας». 

Αναφέρθηκε επίσης σε κάποιες σημαντικές στιγμές που προβλέπονται σ’ αυτό το ταξίδι του. Οι εξομολογήσεις με τους νέους στις φυλακές ανηλίκων της Pacora και η συνάντηση με του ασθενείς Aids που φιλοξενούνται στον οίκο Hogar του Καλού Σαμαρείτη. Αυτές οι στιγμές θεωρούνται οι πιο ιδιαίτερες και οικίες τις διαμονής του Πάπα στον Παναμά.

Comments are closed.