Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου

Published on: 19 Ιανουαρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 920

Tags:

Τα είκοσι χρόνια ανεκτίμητης κοινωνικής προσφοράς και τεράστιας βοήθειας και στήριξης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη συμπλήρωσε ο Σύλλογος Παροχής Φροντίδας και Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου.  Ένας ακόμα χρόνος συνοδεύτηκε από πλούσια κοινωνική και υγειονομική δράση για μεγάλο αριθμό αναγκεμένων ανθρώπων που ευεργετούνται και ανακουφίζονται από τον Σύλλογο, με τη συνδρομή του εξαίρετου διοικητικού του συμβουλίου, των δεκάδων εθελοντών του και του άξιου νοσηλευτικού του προσωπικού.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Σύλλογος πραγματοποίησε την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ερμής.  Η αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε ασφυκτικά από τον κόσμο, δείγμα κι αυτό της αναγνώρισης από τη συριανή κοινωνία του σπουδαίου έργου που επιτελείται στον Σύλλογο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ”Ομάδα Ακορντεόν Σύρου”, υπό το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.  Ακολούθως, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Μαυρομουστάκης  πήρε το λόγο και έκανε έναν σύντομο απολογισμό από τη δραστηριότητα του Συλλόγου το 2014, αναφερόμενος και στον προγραμματισμό του 2015.

Αξίζει να σημειωθεί – κι αυτό είναι ενδεικτικό της μεγάλης προσφοράς που παρέχει ο Σύλλογος, σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες και ανθρώπους κάθε ηλικίας που χρειάστηκαν τη βοήθεια και τη συνδρομή του.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος βράβευσε κάποιους από αυτούς που στέκονται στο πλευρό του και ενισχύσουν απλόχερα τη δράση του. Φέτος  την τιμητική του είχαν δύο γυναίκες ,την κ. Μαρία Χατζαντώνη και την κ. Μαρία Χατζηλία. για την οικονομική στήριξη  στο Σύλλογο, προσφέροντας πολύ σημαντική βοήθεια.

Μετά τις βραβεύσεις, η μεικτή χορωδία του καθολικού Ναού της Ευαγγελιστρίας τραγούδησε χριστουγεννιάτικους ύμνους και με τη σειρά της, καταχειροκροτήθηκε από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Ακολούθησε το κόψιμο της πίτας από τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου π.Πέτρο Στεφάνου τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου π. Κωνσταντίνο Κοντό οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχές τους για το νέο έτος, συνεχάρησαν όλους όσους στηρίζουν και κρατούν ενεργό και δραστήριο το Σύλλογο και έστειλαν το δικό τους μήνυμα, σχετιζόμενο με τι δυσκολίες των εποχών που ζούμε και κυρίως για την κρίση αξιών που χαρακτηρίζει την κοινωνία.

Στην εκδήλωση παρέστη  ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ,ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης,ο υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία κ.Βακόνδιος Γεώργιος,  μεγάλος αριθμός επισήμων, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων του νησιού, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας η οποία πάντα στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου.

Πηγή:  cyclades24.gr

Comments are closed.