«24 ώρες για τον Κύριο» – Οι ώρες προσκύνησης ανά ενορίες

Published on: 16 Σεπτεμβρίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 370

Tags: , ,

Τι είναι «24 ώρες για τον Κύριο»;

Είναι  μια ολόκληρη ημέρα στοχασμού, σιωπής, προσευχής και προσκύνησης του Παναχράντου Μυστηρίου,  κατά τη διάρκεια της οποίας δίνεται η ευκαιρία σε όποιον  επιθυμεί, να πλησιάσει στο Μυστήριο της Συμφιλίωσης.

«24 ώρες για να δώσουμε έκφραση στην ανάγκη της προσευχής. Και να μην παραβλέψουμε τη δύναμη της προσευχής πολλών ανθρώπων που προσεύχονται» 

Ο Κύριος σε καλεί μέσα σε ένα 24ώρο, να του αφιερώσεις όσο χρόνο  μπορείς ,… δυο ώρες, μια ώρα, μισή ώρα, ένα τέταρτο …..  Εξ άλλου, δεν έχει τόση σημασία ο χρόνος που θα δώσεις, όσο η προδιάθεση της καρδιάς σου να μείνεις κοντά στον Κύριο,  μέσα στη σιωπή, μόνος με τη δύναμη της προσευχής σου!

Έχεις γευτεί ποτέ πόσο όμορφο είναι να μένεις με τον Κύριο; Ίσως έχεις αγρυπνήσει πολλές φορές ,άλλοτε με φίλους σε διασκέδαση, κοντά σε κάποιον ασθενή  ή γιατί οι αγωνίες δεν σε άφησαν να κοιμηθείς. Έχεις όμως αγρυπνήσει για τον Κύριο ή καλύτερα… με τον Κύριο;

Είναι μια δυνατή εμπειρία που μπορεί να γίνει ευεργετική στιγμή για τη ζωή σου.

Σκέψου ότι θα αφιερώσεις χρόνο στη σιωπή της προσευχής ,για να μιλήσεις με τον Κύριο για την ζωή σου, για να του εμπιστευτείς τα ζητήματά σου, τα αγαπημένα σου πρόσωπα, την Εκκλησία μας. Και σκέψου ακόμη πως, όταν εσύ θα φύγεις για να επιστρέψεις στις υποχρεώσεις σου, κάποιος άλλος θα σε διαδεχτεί, θα είναι μαζί με τον Κύριο και θα προσεύχεται και για σένα. Αυτή είναι η χάρη  και η χαρά της προσευχής, που θέλουμε να βρούμε ξανά όλοι μας, μ΄ αυτή την πρωτοβουλία.

24-WRES-2017

Comments are closed.