21η Επέτειος Ιερατικής Χειροτονίας

Ήταν 15 Ιουλίου του 1995 όταν στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης στα Χρούσσα, 3 νέοι χειροτονήθηκαν ιερείς δια χειρών του Σεβ/τατου Επισκόπου Σύρου π. Φραγκίσκου Παπαμανώλη.

Ήταν ο Ιωσήφ Πρίντεζης από την Ποσειδωνία, 25 ετών, ο Πέτρος Στεφάνου από την Ερμούπολη, 30 ετών, και ο Ιωάννης Ασημάκης επίσης από την Ερμούπολη, 26 ετών. Στο πλευρό τους βρίσκονταν οι οικογένειές τους και σύσσωμη η τοπική εκκλησία της Σύρου, μαζί με 32 ιερείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με την παρουσία του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Α’ συνοδευόμενου από 5 ιερείς της αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

21 χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε για τους τρείς εκείνους νέους, με τον π.Ιωσήφ Πρίντεζη σήμερα να αναλαμβάνει εφημέριος των Ενοριών της Άνω Σύρου πριν λίγες μέρες, έχοντας υπηρετήσει και σε άλλες ενορίες της Σύρου, τον π. Ιωάννη Ασημάκη να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη έχοντας ένα πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο συνεχίζει και τον π. Πέτρο Στεφάνου να αποτελεί τον ποιμένα της Τοπικής μας Εκκλησίας ως Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης  ο οποίος συμπλήρωσε ήδη 2 έτη από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, η οποία έλαβε χώρα στις 2 Ιουλίου του 2014 επίσης στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης.

Η τοπική μας Εκκλησία προσεύχεται για σας αγαπητοί μας ιερείς, για όλους τους ιερείς μας, για τους νέους ιερείς που άφησαν την πατρίδα τους για να εργαστούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τοπική μας Εκκλησία!!! Ο Κύριος να σας χαρίζει άφθονα τα αγαθά του. ΑΞΙΟΙ! ΑΞΙΟΙ! ΑΞΙΟΙ!

Αλλά προσεύχεται ιδιαίτερα και για σας Σεβασμιότατε π. Πέτρο, ο Κύριος να φωτίζει το νου και την καρδιά σας, το Άγιο Πνεύμα να καθοδηγεί τις αποφάσεις σας για το καλό του ποιμνίου σας, και με την μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας να σας χαρίζει πλούσιες της ευλογίες του. ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!

Σ.Δ.

Πηγή Φωτογραφίας: logotypos.gr

Comments are closed.