Στη Ρώμη ο Σεβασμιότατος Πέτρος Στεφάνου

Published on: 2 Φεβρουαρίου 2015

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 843

Tags:

Για την Ρώμη αναχώρησε σήμερα 2 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος μας Πέτρος Στεφάνου, ο οποίος μαζί με τους άλλους Επισκόπους από την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδας, θα πραγματοποιήσουν συνοδικά προσκύνημα από τις 3 έως τις 6 Φεβρουαρίου, στoυς Τάφoυς των Koρυφαίων Αγίων Aπoστόλων Πέτρου και Παύλου, οι οποίοι  είναι οι πατέρες και οι διδάσκαλοι της πίστης.

Με την ευκαιρία αυτή θα επισκεφθούν τον Άγιο Πατέρα, τον Πάπα Φραγκίσκο, με τον οποίο θα συναντηθούν προσωπικά στις 5 Φεβρουαρίου.

Το προσκύνημα αυτό στoυς Τάφoυς των Koρυφαίων Aπoστόλων, το οποίο κάθε Επίσκοπος έχει υποχρέωση να το κάνει κάθε πέντε χρόνια, έχει εκκλησιολογική σπουδαιότητα. Είναι μια δημόσια πράξη πίστης που θέτει ο Επίσκοπος στη διπλή διάσταση της Εκκλησίας, η οποία είναι ταυτόχρονα Καθολική (παγκόσμια) και Τοπική.

Με την επίσκεψη αυτή, κάθε Επίσκοπος ενημερώνει, γραπτά και προφορικά, κάθε πέντε χρόνια, τον Άγιο Πατέρα για την κατάσταση της Εκκλησιαστικής του Επαρχίας και του εκθέτει τους προβληματισμούς του για την πορεία της Παγκόσμιας Εκκλησίας.

Η άμεση ενημέρωση που λαβαίνει ο Άγιoς Πατέρας από τους ίδιους τους Επισκόπους όλων των τοπικών Εκκλησιών τον βοηθά να γνωρίζει την παγκόσμια πραγματικότητα που του είναι πολύ χρήσιμη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που του επιβάλλει η οικουμενική διάσταση της αποστολής του.

Ταυτόχρονα όμως, η αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων, η από κοινού αναζήτηση λύσης προβλημάτων μέσω της προσευχής, ο λόγος του Αγίου Πατέρα, στηρίζουν τον κάθε Επίσκοπο στην ποιμαντική του δράση.

Comments are closed.