Πνευματικές ασκήσεις εφημερίων Σύρου και Τήνου στην Τήνο

Published on: 9 Μαρτίου 2015

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 1097

Tags: ,

Για την Τήνο αναχώρησε σήμερα Δευτέρα, ο Σεβ.Επίσκοπός μας Πέτρος, προκειμένου μαζί με τον Σεβ.Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου Νικόλαο, να συμμετέχουν στην ετήσια Πνευματική Περισυλλογή (Πνευματικές Ασκήσεις) των εφημερίων των δύο Επισκοπών του Αιγαίου.

Η Πνευματική Περισυλλογή (Πνευματικές Ασκήσεις κατά το πρότυπο του Αγ.Ιγνατίου Λογιόλα) πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, συνήθως την περίοδο της Τεσσαρακοστής, εκτός αν άλλοι λόγοι δεν το επιτρέπουν και είναι ευκαιρία βαθιάς μελέτης και πνευματικής ανανέωσης των εφημερίων της Καθολικής Εκκλησίας.

Θα πραγματοποιηθούν από 9-12 Μαρτίου στο νησί της Τήνου και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου «ζητάμε από την Εκκλησία να προσευχηθεί, ώστε το Πνεύμα το Άγιο να ενισχύσει την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη των Λειτουργών της και να γίνουν ακόμη καλύτεροι  και πιο αποτελεσματικοί κήρυκες του Ευαγγελίου με τη ζωή τους και το λόγο του»

Την πνευματική περισυλλογή θα διευθύνει ο Ιερομόναχος Ιησουΐτης π. Θεόδωρος Κοντίδης και θα συμμετέχουν ένας Ιεροδιάκονος, 21 Πρεσβύτεροι και οι Επίσκοποι π. Νικόλαος και π. Πέτρος.

Comments are closed.