Παρουσίαση λευκώματος για τα 100 χρόνια του Ιδ.Σχολείου “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”

Published on: 17 Ιανουαρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 752

Tags:

Μια γιορτή γεμάτη αναμνήσεις, παλιοί και νέοι μαθητές συναντήθηκαν μετά απο αρκετά χρόνια για να θυμηθούν και να τιμήσουν το σχολείο που αγάπησαν, που έζησαν τα πρώτα τους χρόνια, που έμαθαν τα πρώτα γράμματα. Εκεί που έγιναν πρώτα άνθρωποι και ύστερα μαθητές.

Παρουσία πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την εξαιρετική αίθουσα «Κ. Τουλούπη» στα Λύκεια της Σύρου, στην περιοχή Λιβάδια στο Μάννα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου η παρουσίαση του Λευκώματος «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ» με την ευκαιρία των 100 ετών (1914-2014)από την ίδρυση του σχολείου.

Την εκδήλωση άνοιξε Μαρία Ρούσσου, απόφοιτος του σχολείου, καλωσορίζοντας το κοινό ως παρουσιάστρια της βραδιάς. Αμέσως μετά το λόγο πήραν ο frère Nicolas Πρίντεζης, Πρόεδρος Συμβουλίου Λαζαριανης Αποστολής στην Ελλάδα, ο αγαπητός και παλιός Διευθυντής Αδελφός Φραγκίσκος και ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε ένα παλιό 15λεπτο ντοκιμαντέρ από την παλιά Σύρα, που ”ξύπνησε ” μνήμες, βλέποντας τη λεβεντιά της Αρχόντισσας. Την σκυτάλη πήρε ο Βαγγέλης Περρής που παρουσίασε το Λεύκωμα ”Η Σύρα στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια”. Η συνέχεια άνηκε στον frère Μάριο Καπέλλα, γενικό διευθυντή του Σχολείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ο οποίος μας ταξίδεψε σε μια ιστορική αναδρομή από το παρελθόν, θυμίζοντας τα μαθητικά χρόνια και την λαμπρή ιστορία του σχολείου των Freres.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές του σχολείου με τη συμμετοχή της Μαρίας Κουσουλάκου και του Νίκου Ρούσσου, ενώ έκλεισε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Πηγή: cyclades24.gr

Comments are closed.