Πανσυριανή προετοιμασία εφήβων και νέων για το Πάσχα

Published on: 10 Μαρτίου 2015

Filled Under: Εκδήλωση, Σύρος

Views: 1051

Tags:

Κάθε χρόνο, μια από τις Κυριακές της Τεσσαρακοστής, οι έφηβοι Γυμνασίου και από τα τρία τμήματα εφήβων που υπάρχουν στο νησί συναντιούνται για μια από κοινού εμπειρία, όχι μόνο γιατί είναι όμορφο να βρισκόμαστε μαζί αλλά και για να έχουν την ευκαιρία να στοχαστούν και να προετοιμαστούν πνευματικά για την εορτή του Πάσχα.

Φέτος η συνάντηση αυτή θα γίνει την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Ποιμαντικό Κέντρο «Άγιος Παύλος» στην Ποσειδωνία από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 περίπου. Καλούμαι όλους τους έφηβους Γυμνασίου σ’ αυτό το ραντεβού.

Εμείς οι εμψυχωτές σας, προετοιμάζουμε για εσάς έφηβοι και νέοι, με πολύ αγάπη αυτές τις εμπειρίες. Γιατί την Τεσσαρακοστή όλοι μας αναζητούμε αυτό που πραγματικά αξίζει στη ζωή. Ο Πάπας Φραγκίσκος στο φετινό του μήνυμα προς τους νέους λέει: «Οι καρδιές μας μπορεί να προσκολληθούν σε αληθινούς ή ψεύτικους θησαυρούς. Το πιο πολύτιμο αγαθό που μπορούμε να έχουμε στη ζωή είναι η σχέση μας με τον Θεό. Είστε πεπεισμένοι γι΄ αυτό; Έχετε συνειδητοποιήσει την ανεκτίμητη αξία που έχετε στα μάτια του Θεού; Ξέρετε να επιτρέπετε στο Θεό να σας αγαπήσει και να σας δεχθεί άνευ όρων, έτσι όπως ακριβώς είστε; Όταν αυτή η αντίληψη λιγοστεύει, ο άνθρωπος γίνεται ένα ακατανόητο αίνιγμα, επειδή, αυτό που δίνει νόημα στη ζωή μου, είναι
ακριβώς το να γνωρίζω πως ο Θεός με αγαπά χωρίς όρους».

Εμείς θέλουμε να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε αυτόν τον αληθινό θησαυρό στη ζωή σας, και γι’ αυτό σας περιμένουμε στις παραπάνω συναντήσεις μας.

Όμως και οι νέοι μας ηλικίας Λυκείου, καθώς και οι νέοι ηλικίας 20 και άνω, θα έχουν την δική τους στιγμή προσευχής και περισυλλογής για να προετοιμαστούν για την εορτή του Πάσχα.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου στην αίθουσα νεολαίας στο Κτήριο της Επισκοπής στην Ερμούπολη, και ώρα 18.30.

See you! Με αγάπη οι εμψυχωτές σας.

Ελπίδα Γάδ

Comments are closed.