Ο Πάπας Φραγκίσκος ανήγγειλε την τέλεση ενός Ιωβηλαίου Έτους

Published on: 13 Μαρτίου 2015

Filled Under: Βίντεο, Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 3659

Tags:

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανήγγειλε στις 13 Μαρτίου 2015, την τέλεση ενός Ιωβηλαίου Έτους. Θα είναι ένα Ιωβηλαίο Έτος της Ευσπλαχνίας το οποίο θα ξεκινήσει με το άνοιγμα της Αγίας Πόρτας στον Άγιο Πέτρο στην Πανήγυρη της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου το 2015 και θα κλείσει στις 20 Νοεμβρίου 2016 με την Πανήγυρη του Χριστού Βασιλέα του Σύμπαντος.

Η αναγγελία του Ιωβηλαίου Έτους της ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ έγινε σήμερα που είναι η δεύτερη επέτειος από την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου. Με το Ιωβηλαίο της Ευσπλαχνίας ο Πάπας Φραγκίσκος θέτει στο κέντρο της προσοχής τον ευσπλαχνικό Θεό που καλεί όλους να επιστρέψουν σ’ Εκείνον. Η συνάντηση μαζί Του εμπνέει την αρετή της ευσπλαχνίας.

Η ευσπλαχνία είναι ένα θέμα αγαπητό στον Πάπα Φραγκίσκο, ήδη στην πρώτη μεσημβρινή προσευχή προς την Παναγία (Angelus) μετά την εκλογή του, έλεγε: «Να νιώσουμε ευσπλαχνία, αυτή η λέξη αλλάζει τα πάντα. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να νιώσουμε: αλλάζει τον κόσμο. Λίγη ευσπλαχνία καθιστά τον κόσμο λιγότερο ψυχρό και περισσότερο δίκαιο. Έχουμε ανάγκη να κατανοήσουμε καλά αυτή την ευσπλαχνία του Θεού, αυτό τον ευσπλαχνικό Πατέρα που έχει πολύ υπομονή».

Comments are closed.