Κερδισμένος ο “φτωχός” του Νότιου Αιγαίου το 2015

Published on: 1 Ιανουαρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 601

Tags: ,

Ο “φτωχός” ήταν ο κερδισμένος στην φετινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κυκλάδων, η οποία πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στην έδρα της στην πλατεία Τσιροπινά στην Ερμούπολη, μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας για την πρώτη ημέρα του έτους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Την πίτα ευλόγησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου.

“Προτεραιότητα στα σημαντικά ζητήματα”

Αναφερόμενος στον χρόνο που αφιερώνει κανείς τόσο στον εαυτό του, όσο και στους συνανθρώπους του, ο κ. Δωρόθεος εξήγησε ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα σε σημαντικά ζητήματα που αποβλέπουν στο προσωπικό μας καλό και το καλό του τόπου μας γενικότερα. “Εύχομαι τα πολύ μικρά και καθημερινά πράγματα να μη γίνονται αιτία και αφορμή για να σταματήσουμε να αναζητούμε λύσεις στα προβλήματα της περιφέρειάς μας”, υπογράμμισε.

“Η αγάπη του Χριστού να γεμίζει τις ημέρες της ζωής μας”

Με τη σειρά του, ο π. Πέτρος Στεφάνου σημείωσε ότι τα Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία για να συνειδητοποιήσει κανείς ποιος είναι ως άνθρωπος και ως χριστιανός και παράλληλα να δημιουργήσει στην καρδιά του μια μικρή φάτνη, από την οποία ο Χριστός του υποδεικνύει πώς να ζήσει τις ημέρες της ζωής του και με ποιον τρόπο θα εκδηλώσει την αγάπη του. “Εύχομαι η αγάπη του Χριστού να γεμίζει τις ημέρες της ζωής μας και να μας δίνει δύναμη για να ζούμε ως πραγματικοί χριστιανοί και να συμπαραστεκόμαστε στους συνανθρώπους μας”, επεσήμανε.

“Πολιτικές προς όφελος του τόπου μας”

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου για την εμπιστοσύνη τους, τόνισε ότι η νέα περιφερειακή αρχή δεν θα επιδιώξει απλά να διαχειριστεί τα προβλήματα του πολίτη, αλλά να δημιουργήσει πολιτικές προς όφελος του πολίτη, της περιφέρειας και της πατρίδας μας.

Ευχές απηύθυνε και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου και όλων των τοπικών φορέων είναι αδήριτη, προκειμένου με δημιουργικότητα, με πίστη και με αισιοδοξία να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και να μη διαψεύσουν τις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”

Comments are closed.