Καλωσόρισμα του 2015 από τον Σύνδεσμο Πολυτέκνων Σύρου

Published on: 26 Ιανουαρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 675

Tags:

Την τεράστια αγκαλιά του “άνοιξε” και φέτος ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Σύρου, υποδεχόμενος τα μικρά και τα μεγάλα μέλη του, που σκόρπισαν χαμόγελα κι ευχές στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Σεβαστιανού στην Άνω Σύρο.

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, όλοι όσοι ανήκουν στον Σύνδεσμο έδωσαν το “παρών” σε μία γιορτή με πολλά δώρα αλλά κυρίως με αισιόδοξα μηνύματα, τα οποία αντάλλαξαν μεταξύ τους, ανανεώνοντας κι ενδυναμώνοντας τους δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσά τους, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο γραμματέας του Συνδέσμου, π. Κώστας Κοντός, ο οποίος τοποθετήθηκε αναλυτικά για τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει μία πολύτεκνη οικογένεια στην Ελλάδα, τα μέλη της οποίας δεν χαίρουν της δέουσας στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο ίδιος, εξήρε δε, τις συνεχείς προσπάθειες του Συνδέσμου και των μελών του, να προασπίσουν τις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες αποτελούν ένα ισχυρό θεμέλιο της κοινωνίας, διατηρώντας τον θεσμό της οικογένειας ψηλά στον πήχη των αξιών.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Επίσκοπος των Καθολικών, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, απευθύνοντας ευχές προς όλα τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών, ενώ εξέφρασε παράλληλα τον θαυμασμό του, για τη δύναμη και τις αντοχές που επιδεικνύουν κυρίως σε ετούτη τη δύσκολη εποχή. Μηνύματα μεταξύ άλλων, έστειλαν επίσης, ο αντιδήμαρχος, Μάριος Βουτσίνος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη, ενώ τέλος ακολούθησαν οι κληρώσεις των δώρων και των δωροεπιταγών. Ο π. Κώστας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το σύνολο των ανθρώπων, οι οποίοι προσέφεραν δώρα για τη διεξαγωγή της χθεσινής εκδήλωσης και στήριξαν με ποικίλους τρόπους τον Σύνδεσμο, ανάμεσα στους οποίους και η Κάριτας Σύρου.

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”

Comments are closed.