«Ενοριακές καμπάνες»: Ανανέωση για την εφημερίδα των Καθολικών Ενοριών Σύρου

Published on: 18 Φεβρουαρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 1189

Tags:

Οι «Ενοριακές Καμπάνες», ή αρχαιότερη ίσως εφημερίδα που κυκλοφορεί στη Σύρο από το 1966, με νέα των Καθολικών Ενοριών Σύρου, αλλά και εκκλησιαστικές ειδήσεις, «άλλαξε χέρια», αφού μετά την αποχώρηση του επί σειρά ετών πρώην διευθυντή της και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου, την ευθύνη σύνταξης και διεύθυνσης ανέλαβε ο εφημέριος Ευαγγελίστριας π. Ιωάννης Μαραγκός.

της Σπεράντζας Δουράτσου

Το δικό του στίγμα θέλησε να δώσει ο νέος διευθυντής αφού, εκτός από αλλαγές στη σελιδοποίηση της εφημερίδας, προχώρησε και σε έγχρωμες εικόνες οι οποίες πλαισιώνουν τα κείμενα, χαρίζοντας της ένα πιο μοντέρνο ύφος και εμφάνιση, ακολουθώντας τον εκσυγχρονισμό των έντυπων μέσων επικοινωνίας.

Στις στήλες της, εκτός από ειδήσεις που αφορούν την τοπική Καθολική Εκκλησία, στο τετρασέλιδο έντυπο, μπορεί κανείς να διαβάσει και εκκλησιαστικές ειδήσεις από όλο τον κόσμο που αφορούν την Καθολική Εκκλησία.

Ο νέος διευθυντής της επίσης, αφιερώνει κάθε δεκαπενθήμερο που κυκλοφορεί η εφημερίδα και ειδικό χώρο για τους μικρούς αναγνώστες της, δηλ. τα παιδιά.

Η εφημερίδα στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές για την εκτύπωσή της, διανέμεται δωρεάν, και μπορεί να την βρει κανείς σε όλους τους Καθολικούς Ναούς της Σύρου.

Επίσης, είναι διαθέσιμη και σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο, στη σελίδα ek.cen.gr

Comments are closed.