Εκδήλωση τιμής προς τους Καθολικούς Επισκόπους πρώην Σύρου και Αθηνών

Στην εορταστική εκδήλωση της “Κίνησης Καθολικών Επιστημόνων και Διανοουμένων Ελλάδος” στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα “O Επίσκοπος στις Χριστιανικές Εκκλησίες και Ομολογίες” παρέστη ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, διακεκριμένου Ορθοπεδικού ιατρού Στέφανου Προβελέγγιου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ .

Εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος με θεολογικό και πατερικό λόγο τεκμηρίωσε τη θέση του Επισκόπου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ως σημείου έκφρασης της ενότητας και ως προεξάρχοντος της Ευχαριστιακής Συνάξεως.

Εκ μέρους της Καθολικής Εκκλησίας, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωταρχική διακονία του Επισκόπου, στο έργο της Κατηχήσεως του λαού και της ασκήσεως ποιμαντικής μερίμνης.

Ο εκπρόσωπος των Ευαγγελικών, αιδέσιμος κ. Πέτρος μίλησε για την Πρεσβυτερική αντίληψη περί του τρόπου διοικήσεως της Ευαγγελικής Κοινότητας.

2

Κατά τη διάρκεια της Εκδηλώσεως τιμήθηκαν με αναμνηστικά δώρα οι Σεβασμιώτατοι πρώην Καθολικοί Επίσκοποι Αθήνας κ. Νικόλαος και Σύρου κ. Φραγκίσκος, οι οποίοι και ευχαρίστησαν για την προσγενομένη προς αυτούς τιμή, καθώς και το μέλος της Κίνησης,  Δικηγόρος κ. Γασπαράκης, με τιμητική πλακέτα, για τις υπηρεσίες του.

Στην Εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των εν Αθήναις Συριανών κ. Δημ. Βαφίας, ο Καθηγητής κ. Αριστ. Πανώτης, Κληρικοί, Εκπαιδευτικοί και πολλοί πιστοί.

 

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”

Προηγούμενη Δημοσίευση:
Επόμενη Δημοσίευση:

Comments are closed.