“Έφτασε η βασιλεία του Θεού. Μετανοείτε και πιστεύετε στο Ευαγγέλιο”

Published on: 25 Ιανουαρίου 2015

Filled Under: Βίντεο

Views: 682

Tags:

Το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα, το οποίο μεταδίδει μέσα από τη διαδικτυακή παρουσία του ο π. Ιωάννης Μαραγκός, περιγράφει ορισμένα χαρακτηριστικά της αρχής της δημόσιας δράσης του Χριστού την ιστορική αρχή μετά τη σύλληψη του Ιωάννη, τη γεωγραφική τοποθεσία -επιστροφή στη Γαλιλαία- , καθώς και το πρώτο κήρυγμα του Ιησού.

“Συμπληρώθηκε ο καιρός και έφτασε η βασιλεία του Θεού, μετανοείτε και πιστεύετε στο Ευαγγέλιο. Ακολουθεί το πρώτο έργο του να καλέσει τους πρώτους μαθητές του.

Ο Λόγος του Θεού της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015, αναφέρεται στην ευαγγελική περικοπή από το κατά Μάρκο άγιο ευαγγέλιο.

“Μετά τη σύλληψη του Ιωάννη, ήρθε ο Ιησούς στη Γαλιλαία και κήρυττε το ευαγγέλιο του Θεού. Έλεγε ότι ο χρόνος έχει συμπληρωθεί και ότι ήδη έφτασε η βασιλεία του Θεού. “Μετανοείτε και πιστεύετε στο χαρμόσυνο αυτό μήνυμα της σωτηρίας.Καθώς ο Ιησούς περπατούσε στην όχθη της λίμνης της Γαλιλαίας, είδε τον Σίμωνα και τον Ανδρέα, τον αδερφό του Σίμωνα, να ρίχνουν τα δίχτυα στη λίμνη, γιατί ήταν ψαράδες. Ακολουθήστε με», τους είπε ο Ιησούς, “και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων”. Κι αυτοί αμέσως άφησαν τα δίχτυα και τον ακολούθησαν. Αφού προχώρησε λίγο πιο πέρα ο Ιησούς, είδε τον Ιάκωβο τον γιο του Ζεβεδαίου και τον αδερφό του τον Ιωάννη να τακτοποιούν κι αυτοί τα δίχτυα μέσα στο ψαροκάικο και τους κάλεσε αμέσως. Αυτοί άφησαν τότε τον πατέρα τους τον Ζεβεδαίο στο ψαροκάικο με τους εργάτες αλιείας και τον ακολούθησαν”.

 

 

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”

Comments are closed.