Έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για αλληλεγγύη και βοήθεια προς τους μετανάστες που περνούν τη Μεσόγειο

Published on: 13 Φεβρουαρίου 2015

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 639

Tags:

Έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για αλληλεγγύη και βοήθεια προς τους μετανάστες που περνούν τη Μεσόγειο σε αναζήτηση ασύλου. Η έκκλησή για αυξημένη προσοχή και βοήθεια ακολούθησε την είδηση του θανάτου πάνω από 300 μεταναστών, που πνίγηκαν ή πέθαναν από υποθερμία στην τελευταία πολύνεκρη θαλάσσια τραγωδία.

Στο τέλος της εβδομαδιαίας Γενικής Ακρόασης, την Τετάρτη, ο Άγιος Πατέρας είπε ότι παρακολουθεί με ανησυχία ειδήσεις από τη Λαμπεντούζα, όπου οι περισσότεροι θάνατοι μεταξύ των μεταναστών ήταν από το κρύο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη Μεσόγειο.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τις προσευχές μου για τα θύματα, και για άλλη μια φορά να ενθαρρύνω την αλληλεγγύη, έτσι ώστε κανείς να μη μείνει χωρίς απαραίτητη βοήθεια», είπε.

Δήλωση από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Μετανάστες αναφέρει ότι επιζώντες που φτάνουν στην στεριά λένε ότι υπήρχε κι άλλο ένα φουσκωτό, μαρτυρία που σημαίνει πιθανότατα την αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε ότι τουλάχιστον 29 άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία, ενώ ταξίδευαν από τη βόρεια Αφρική στις ακτές της Ιταλίας. Κριτική έχει ξεσπάσει ωστόσο σχετικά με την αποτελεσματικότητα των νέων περιπολιών διάσωσης που υποστηρίζεται από την ΕΕ χαρακτηρίζοντάς την αναποτελεσματική στο να σώσουν ζωές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέλαβε τις περιπολίες στη Μεσόγειο, αντικαθιστώντας σταδιακά την ιταλική επιχείρηση «Mare Nostrum», που είχε τεθεί σε εφαρμογή πέρυσι.

Πηγή: cen.gr

Comments are closed.