Έκκληση στον Πάπα να παρέμβει για την απελευθέρωση δύο Ορθόδοξων επισκόπων

Published on: 7 Νοεμβρίου 2014

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 593

Tags:

Έκκληση στον πάπα Φραγκίσκο να παρέμβει στην τουρκική κυβέρνηση, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Άγκυρα στις 28 Νοεμβρίου, προκειμένου να απελευθερωθούν δυο επίσκοποι που απήχθησαν στη Συρία τον Απρίλιο του 2013, έκανε σήμερα ο Μητροπολίτης της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ευρώπη, Θεόφιλος Κουριακόσε.

Ο ποντίφικας δέχτηκε σήμερα στο Βατικανό 40 επισκόπους διαφόρων χριστιανικών δογμάτων που συνεργάζονται με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Κίνημα των Φοκολάρι».

Ο Κουριακόσε υπενθύμισε ότι τον Απρίλιο του 2013 μια ένοπλη οργάνωση απήγαγε στο Χαλέπι δύο επισκόπους, τους Μπούλος Γιαζίγκι και Γιοχάνα Ιμπραχίμ. Λίγους μήνες αργότερα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι οι δύο ιερείς κρατούνται από Τσετσένους ενόπλους στο τουρκικό έδαφος.

«Η ταπεινή έκκλησή μου είναι να μπορέσει η Αγιότητά του στο επικείμενο ταξίδι του στην Τουρκία να έχει την ευκαιρία να παρέμβει στην τουρκική κυβέρνηση για την απελευθέρωση των απαχθέντων αδελφών μας», είπε ο Ινδός μητροπολίτης.

Πέρσι απήχθησαν στη Συρία και άλλοι ιερωμένοι, μεταξύ των οποίων και ο Ιταλός ιησουίτης Πάολο Νταλ’ Όλιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Τουρκία από τις 28 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον νέο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον αρμόδιο για τις θρησκευτικές υποθέσεις Μεχμέτ Γκερμέζ.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Comments are closed.